Korona ja jooga

Kun koronasulku alkoi Uudellamaalla maaliskuussa 2021 meni myös joogaohjaukseni tauolle ja aloitin etätyön matkailun tutkimuksen parissa. Työpisteeni kotona ei ollut mitenkään suunniteltu pitkäaikaiseen istumiseen tai netin selailuun keittiön pöydän ääressä. Niinpä jo parin viikon jälkeen selkäni tuntui lukkiutuvan, silmäni tihrustivat pientä kannettavan näyttöä ja jalkani nytkivät illalla sängyssä. Vaikka teinkin lyhyen päivittäisen joogaharjoitukseni niin se ei ollut riittävää. Olinhan jo muutaman vuoden pääasiassa kävellyt päivittäin pitkiä lenkkejä metsässä tai merenrannalla, tehnyt joogaharjoituksia kotona ja ohjannut joogaa muutamia tunteja viikossa. Istumista en ollut harjoitellut pitkään aikaan. Sitä piti opetella uudestaan!


Olin myynyt jossain vaiheessa isomman näyttöni pois koska sille ei ollut suurempaa tarvetta. Nyt sitten hankin itselleni uuden isomman näytön sekä satulatuolin, muodistin työpistettä muutenkin käyttäen olevassa olevia varusteita kuten thaityynyjä. Tämäkään ei vielä riittänyt, joten ilmoittauduin joogatunneille ohjattavaksi. Tapasin Diana Saxbergin viime kesänä Sipoon saariston joogaretriitillä ja pidän hänen tavastaan ohjata ihmisiä. Hän on avannut myös oman joogastudion Diayogan Laajasaloon, jonne minulla on matkaa autolla noin viisi kilometriä ja kun pyöräkelit paranee niin vähän vähemmän. Ensimmäisillä ohjauskerroilla huomasin miten nopeasti kehoni on jumiutunut ja mennyt ’huonoon kuntoon’. Olin jäykkä ja hengitykseni oli nopeampaa ja pinnallisempaa. Mutta jo parin-kolmen ohjauskerran ja oman kotiharjoitukseni jälkeen kehoni ymmärsi ja muisti taas jotain. Kun ei itse aktiivisesti tee istumatyötä, ei aina muista mitä ohjattavat asiakkaat kokevat joogaohjauksessa. Dianan ohjaamat ihanat pitkäkestoiset asanat, lempeä ohjaus sekä voimakkaat coretunnit alkoivat vaikuttaa kehon lisäksi myös mieleeni. Tunsin jälleen reippautta ja iloa elämässäni. Ja sain olla jälleen ohjattavana.

Nyt odottelenkin jos salit vaikka avautuisivat huhtikuussa ja pääsen itsekin ’stagelle’. Jatkan vielä matkailututkimukseen liittyvän työn parissa toukokuulle, joten istumista riittää. Onneksi aurinko on alkanut lämmittää, sulattaa myös eteläisen alueen lumia ja jääpintoja. Voin lähteä ilman nastoja reippailemaan ulos, vaikka merenrannalle. Irroitettavilla nastapohjallisilla olen käynyt muutaman kerran Sipoon kansallispuistossa, jossa polut ovat ikäänkuin nousseet ylös ja jäätyneet. Olen hengittänyt havupuiden virkistävää happea, kuunnellut lintujen laulua sekä kuusien latvojen havinaa. Linnut ovat heränneet rakentamaan pesiä, kauniit ja jylhät kuuset laulavat omaa lauluaan huojuessaan tuulessa. Vain polulla kulkeva tallaaja saattaa kuulla muutakin luontoääniä voimaannuttavassa hiljaisuudessa.

Suunnittelemani Santiago de Compostelan vaellus toukokuulta siirtyy jälleen jonnekin tulevaisuuteen. Olen kuitenkin suunnitellut kesälle useampia joogaretriittejä Etelä-Lappiin, joiden toivon toteutuvan viruksesta huolimatta. Retriittien välissä onkin ihanaa vierailla vaellusreiteillä Pyhän kansallispuistossa, Riisitunturin kansallispuistossa ja muilla poluilla lappilaisessa metsässä.

Haluan auttaa sinuakin joogan voimaannuttaviin kokemuksiin, ehkä myös uusien havaintojen tekemiseen itsessäsi ajan myötä!

Jos kiinnostuit, ota yhteys: oruokamo(at)gmail.com

Julkaissut oiliruokamo

Olen kalastajaperheen lapsi Posiolta, joka on ammentanut yrittäjyystaitonsa ja elämäntapansa jo asuessaan kotona. Vaikka muutinkin sieltä pois jo 15-vuotiaana on elämänasenne ja positiivinen tahto tehdä asioita innolla ja rohkeasti säilynyt ja auttanut minua vaikeinakin hetkinä elämässä. Haluankin omalla esimerkilläni ja teoillani auttaa muitakin 'voimaantumaan' ja voimaan paremmin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: