3.-6.7. Heinäkuun retriitti

-Tapionniemi
Tapionniemen kyläkartano sijaitsee Kemijärven ja Pyhätunturin välissä Tapionniemen kylässä, jota sanotaan onnellisten kyläksi. Kuva Perttu Jounila.

Hyvinvointiretriitti ’Onnellisten kylässä’ Kemijärven Tapionniemessä

Heinäkuun retriitti ma-to 3.-6.7.2023, 3 vrk, 350e/hlö 2-3 hh, 1 hh lisähinta 40 e.
Lisävrk majoitus 20 e/hlö.

Paikka: Tapionniemen kyläkartano, Sodankyläntie 2331, Kemijärvi
Punainen, historiallinen koulurakennus (v. 1932) elää uudessa loistossaan kyläläisten aktiivisuuden johdosta. Vanhan hirsitalon hyvät henget tuovat joogatilaan ja joogaharjoitukseen jotain taianomaista – uskoa elämään itseensä ja sen jatkuvuuteen.

Ohjelmaan sisältyy ohjattujen joogaharjoitusten lisäksi päivittäisiä luontoretkiä lähiympäristöön Airosvaaraan, Kemijärven keskustan Pöyliöjärvelle sekä Pyhätunturin kansallispuistoon.

Majoitus 2-3-4 hengen tiloissa joko Impinhovissa (opettajien ent. asunto), Ristontuvassa (kuva alh.) tai Hiljankammarissa (kuva alh.). Alakertaan on tehty talven 2022-2023 aikana yhden hengen huone. Kyläkartanossa toimii kesäisin kahvila. Kesäksi 2023 on tulossa piharakennukseen kesäkäyttöön huone kahdelle hengelle, jossa on sääskisuoja (rankinen).

TIEDUSTELUT JA ILMOITTAUTUMISET Oili Ruokamo puh. 040 594 5031, sähköposti oruokamo(at)gmail.com.
Ilmoittautuneille laitetaan tarkemmat ohjeet maksusta (kolme erää) sekä tarvittaessa kulkuyhteyksistä (bussi suoraan junalta Pyhälle jolla pääsee) – myös kyytejä voi yhdistellä.
Ilmoittauduthan ajoissa, sillä retriitille mahtuu 12 osallistujaa.

Kemijärven retriitin asiakaspalautteita:
”Jooga toi minulle kehoni löytämisen ilon ja oivalluksen, että olen rakas itselleni ja hyväksyn itseni. Kiitos Oili, kaikkea hyvää sinulle matkallasi. Olet todella hyvä ohjaaja, lempeä ja osaava. Retriittipaikka oli joogalle sopiva, rauhallinen puurakennus. Henkilökunta aidosti ystävällinen, ei mitään teennäitä hymyilyä eikä ’pokkurointia’. Ruoka oli hyvää, ei ollut puolivalmiista eikä mielestäni pakastetuista eineksistä valmistettu. ” – Raija

”Sain uusia oivalluksia joogahetkissä. Itseymmärrykseni lisääntyi. Yritän muistaa hengityksen, nenäkannun & irtipäästämisen.”

OHJELMA 3.-6.7.2023 (ma-to)

Tulopäivä maanantai 3.7.            
10.00 mennessä saapuminen ja majoittuminen Tapionniemeen
10.00-11.00 Keittolounas, retriitin info, paikan esittely
11.00-13.00 Retki lähimaastoon Airosvaaraan taukotuvalle (n 1,5 km, puucee), metsäjooga- ja hengitysharjoituksia, luonnon havainnointia. Paikallinen opas tarinoi.
14.00-16.00 Retriittiin laskeutuminen rauhoittavassa yinjoogassa tiibetiläisten maljojen soinnuissa.

Yinjooga on terapeuttinen joogamuoto, joka rauhoittaa kehoa ja mieltä, auttaa keskittymään nykyiseen hetkeen sekä mahdollistaa päästämään irti kaikesta suorittamisesta. Harjoitus etenee rauhalliseen tahtiin, kehon ei tarvitse olla notkea tai venyvä. Harjoituksen aikana ohjaaja soittaa tiibetiläisiä äänimaljoja, joiden kauniit soinnut auttavat keskittymisessä ja rentoutumisessa.

16.30-17.30 Päivällinen 
19.00 – Saunomista pihasaunassa, uintia luonnonvesissä (500 m Kemijoen rantaan, jossa on laavu ja laituri). Tutustumisillanvietto nuotiolla ja iltapala.

Tiistai Kemijärvi-päivä  4.7.       
7.00-8.30 Hengitys- ja joogaharjoitus (vinyasa flow), jonka jälkeen mahdollisuus käydä uimassa läheisessä Kemijoen rannassa.

Vinyasa flow harjoitus perustuu hatha-asanoihin, jotka tehdään hengityksen rytmissä (vinyasa) virtaavina liikkeinä. Osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta, joten asanoiden variaatioita on helposta vaikeampaan. Kokeneimmille osallistujille harjoituksen asanoiden linjauksissa riittää aina haasteita.

9.00-10.00 Aamupala
10.30-17.00 Retki Kemijärven keskustaan omilla autoilla
11.00-12.00 Latinalainen tanssitunti, Hyvinvointistudio Latin Lapland/Johanna Niemelä (sään salliessa ollaan ulkona kauniin Pöyliöjärven hiekkarannalla)
12.30-14.00 Uintia, kävelyä ja retkieväiden nauttimista Pöyliöjärven ympäristössä (kaupungin keskustaa).  
14.30-16.00 Skumppajooga (alkoholiton) ja rentoutumistuokio, Johanna Niemelä.
n. 17.00 Paluu Tapionniemen kyläkartanolle.
17.30-18.30 Päivällinen
19.30 – Saunomista pihasaunassa, uintia luonnonvesissä. Kertaus päivään nuotiotulen ääressä ja iltapala.

Keskiviikko Pyhätunturi-päivä 5.7.2023
7.00-8.30 Meditaatio- ja joogaharjoitus (vinyasa flow), jonka jälkeen mahdollisuus käydä uimassa läheisessä Kemijoen rannassa
9.00-10.00 Aamupala
10.00-15.00 Retki Pyhätunturille omilla autoilla
10.30-13.30 Luontokävelyä, hengitysharjoituksia ja jooga-asanoita Tunturiaavan luontopolulla (Lintutorni)
13.30-15.00 Omakustanteinen välipala Cafe Loimussa tai Neidon sydän-lounaskahvilassa. Mahdollisuus shoppailuun ja tutustumiseen Pyhä-Luoston kansallispuiston opastuskeskukseen.
n. 15.30 Paluu Tapionniemen Kyläkartanolle.
16.00-17.15 Tasapainottava yinjooga tiibetiläisten äänimaljojen herkissä soinnuissa
17.30-18.30 Päivällinen
19.30- Saunomista pihasaunassa, uintia luonnonvesissä. Kertaus päivään nuotiotulen ääressä ja iltapala.

Lähtöpäivä torstai 6.7.2023               
7.00-8.30 Hengitys- ja joogaharjoitus (vinyasa flow), jonka jälkeen mahdollisuus käydä uimassa läheisessä Kemijoen rannassa
9.00-10.30 Aamupala, retriitin palautuskeskustelu ja päätös, kotiinlähtö.
Mikäli kotiinlähtö iltajunalla Kemijärveltä, voi Kyläkartanossa viettää aikaa rautatieasemalle menevän bussin tuloon saakka.

Mukaan mahtuu 12 osallistujaa, joten ilmoittauduthan ajoissa: oruokamo(at)gmail.com Samalla voit tehdä tiedusteluja ja kertoa mahdollisista ruokarajoituksista, majoitustoivomuksista jne.

Pidätämme oikeudet aikataulujen ja ohjelmien muutokselle.

Majoituksen, saunan ja ruokailut hoitaa Tapionniemen Kyläseura ry. Joogan ja luontoretket tarjoaa Oili Ruokamo – Tmi Oili Ruokamo ja Kemijärven aktiviteettiosuuden Latin Lapland/Johanna Niemelä Kemijärveltä.

MUKAAN tarvitset joogamaton, viltin, villasukat, vesipullon, uimapuvun, uimapyyhkeen, mukavan säänmukaisen vaatetuksen sisälle ja ulkoiluun sekä saunakamppeet. Myös hyttysten varalle oman hyönteissuojan tai allergialääkkeen. Hengitysharjoitusta varten oma nenäkannu jos on.

LUONTORETKISTÄ: Huomioithan ottaa mukaan hyvät retkeilyvarusteet (kengät, ulkoilupuvun tms.), pienen päivärepun ja juomapullon. Reitit ovat helppokulkuisia.

MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT:
Tapahtuma maksetaan kolmessa erässä. Tarkemmat maksuohjeet toimitetaan ilmoittautuneille sähköpostilla.
Tmi Oili Ruokamo ja Tapionniemen Kyläseura ry eivät ole vastuussa suunnitelmiesi muutoksista. Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli jostain syystä et pääse osallistumaan, voit hankkia tilallesi toisen osallistujan. Sairastapauksissa (todistus) maksut palautetaan.

VAKUUTUS:
Muistathan, että tapahtuma on omaa vapaa-aikaasi. Mikäli koet tarvitsevasi vakuutusta, huolehdithan, että matkavakuutuksesi ovat voimassa ja kattavat mahdolliset suunnitelmiesi muutokset ja niistä aiheutuneet lisäkustannukset.

Ristontuvan majoitustila Tapionniemen Kyläkartanossa (huom. pieniä muutoksia tulossa talven 2022-2023 aikana)
Hiljankammarin majoitustilat Tapionniemen Kyläkartanossa (huom. pieniä muutoksia tulossa talven 2022-2023 aikana).
Joogasali sijaitsee Tapionniemen kyläkartanon yläkerrassa, johon mahtuu 12 joogaajaa. Kuva otettu kesällä 2021.
Pienen kävelymatkan päässä Tapionniemen kyläkartanolta sijaitsee uimaranta ja laavu (n 10 min). Kuva otettu kesällä 2021.

Julkaissut oiliruokamo

I am the child of a fishing family from countryside in Finnish Lapland. My values with active attitude to life and a positive mind will always help me move forward in life. Yoga came to my life more than 30 years ago changing me into a better person. Todays values ​​are increasingly based on preserving nature and enjoying it in the most sustainable way possible. Long hiking trips and scuba diving have opened my awareness of how few natural areas there are left in the world.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: