Joogaretriitti Onnellisten kylässä Kemijärvellä 2022

-Tapionniemi
Tapionniemen kyläkartano sijaitsee Kemijärven ja Pyhätunturin välissä Tapionniemen kylässä, jota sanotaan onnellisten kyläksi. Kuva Perttu Jounila.

Joogaretriitti seuraavan kerran kesällä 2022 ma-to 27.-30.6.2022. Ohjelma tarkentuu talven aikana.

Paikka: Tapionniemen kyläkartano, Kemijärvi
Punainen, historiallinen koulurakennus (v. 1932) elää uudessa loistossaan kyläläisten aktiivisuuden johdosta. Vanhan hirsitalon hyvät henget tuovat joogatilaan ja joogaharjoitukseen jotain taianomaista – uskoa elämään itseensä ja sen jatkuvuuteen. Majoitus 1-2-3-4 hengen tiloissa joko Impinhovissa (opettajien ent. asunto), Ristontuvassa (kuva alhaalla) tai Hiljankammarissa (kuva alhaalla). Kyläkartanon alakerrassa toimii kesäisin kesäkahvila.

Ohjelmaan sisältyy ohjattujen joogaharjoitusten lisäksi päivittäisiä luontoretkiä ruskan värittämään lähiympäristöön sekä täysihoito. Retkikohteina ovat Airosvaara ja Pyhätunturi.

Tiedustelut Oili Ruokamolle s-posti: oruokamo(at)gmail.com. Ilmoittautuneille laitetaan tarkemmat ohjeet maksusta (kolme erää) sekä tarvittaessa kulkuyhteyksistä (bussi suoraan junalta Pyhälle jolla pääsee). Retriitille mahtuu 14 osallistujaa.

Tulopäivä maanantai                  
10.00 mennessä saapuminen ja majoittuminen
10.00-11.00 Keittolounas, retriitin info, paikan esittely
11.00-12.30 Laskeutuminen joogaretriitin tunnelmaan – helppokulkuinen luontoretki lähimaastoon Airosvaaraan. Matkalla metsäjooga- ja hengitysharjoituksia, luonnon havainnointia. Taukotuvalla nautitaan retkieväistä ja tutustutaan toisiimme nuotiotulen äärellä.
13.30-15.30 Rauhoittava ja vahvistava yinjooga. Yinjooga on terapeuttinen joogamuoto, joka rauhoittaa kehoa ja mieltä, auttaa keskittymään nykyiseen hetkeen sekä mahdollistaa päästämään irti kaikesta suorittamisesta. Harjoitus etenee rauhalliseen tahtiin, kehon ei tarvitse olla notkea tai venyvä. Harjoituksen alussa ja lopussa tiibetiläisten maljojen kauniit soinnut auttavat rentoutumisessa.
16.00-17.00 Päivällinen 
17.00 – Saunomista pihasaunassa, uintia luonnonvesissä (500 m Kemijoen rantaan, jossa on laavu ja laituri). Tutustumisillanvietto nuotion ääressä ja kevyt iltapala.

Tiistai                
7.00-9.00 Hengitysharjoitus ja vahvistava aamujoogaharjoitus. Sään salliessa harjoitus ulkona. Jooga-asanat perustuvat hathaan, jotka soljuvat eteenpäin tietoisen hengityksen ja läsnäolon kautta lempeästi omaa kehoa kuunnellen.
9.00-10.00 Aamupala
10.00-12.30 Omakustanteinen ruskaretki Pyhätunturille (omilla autoilla), metsäjooga- ja hengitysharjoituksia, Lapin ruskaluonnon havainnointia, hiljentymistä.
12.30-13.30 Keittolounas Tapionniemen Kyläkartanolla
13.30-15.00 Vapaata aikaa
15.00-17.00 Syvämeditatiivinen yinjooga Sari Leinonen
17.00-18.00 Päivällinen
18.00 – Saunomista pihasaunassa, uintia luonnonvesissä. Kertaus päivään nuotiotulen ääressä ja kevyt iltapala.

Keskiviikko
7.00-9.00 Meditaatioharjoitus ja vahvistava aamujoogaharjoitus. Sään salliessa harjoitus ulkona.
9.00-10.00 Aamupala
10.00-15.30 Omakustanteinen ruskaretki Pyhätunturille (henkilöautoilla). Luontokävelyä ja jooga-asanoita kävelyn yhteydessä. Omakustanteinen välipala/lounas Cafè Loimussa, Luontokeskus Naavassa AV-esitys.
-15.30 takaisin Tapionniemen Kyläkartanolla
16.00-17.30 Rauhoittava ja vahvistava yinjooga
17.30-18.30 Päivällinen
19.00- Saunomista pihasaunassa, uintia luonnonvesissä. Kertaus päivään nuotiotulen ääressä ja kevyt iltapala

Lähtöpäivä  torstai                     
7.00-9.00 Hengitysharjoitus + vahvistava aamujoogaharjoitus. Sään salliessa harjoitus ulkona.
9.00-10.00 Aamupala
10.00-12.00 Pieni luontoretki jokirantaan, jossa mahdollisuus uida ja kuunnella luonnon hiljaisuutta. Retriitin palautekeskustelu laavulla.
12.00-13.00 Keittolounas, retriitin päätös ja kotiinlähtö.
Mikäli kotiinlähtö iltajunalla Kemijärveltä, voi Kyläkartanossa viettää aikaa bussin tuloon saakka.

Mukaan mahtuu rajoitettu määrä, ilmoittaudu mukaan oruokamo(at)gmail.com Samalla voit tehdä tiedusteluja ja kertoa mahdollisista ruokarajoituksista, majoitustoivomuksista jne.

Pidätämme oikeudet aikataulujen ja ohjelmien muutokselle.

Majoituksen, saunan ja ruokailut hoitaa Tapionniemen Kyläseura ry. Joogan ja luontoretket tarjoaa Oili Ruokamo – Tmi Oili Ruokamo sekä syvämeditatiivisen yinjoogan Sari Leinonen Kemijärveltä.

Mukaan tarvitset joogamaton, viltin, vesipullon, mukavan säänmukaisen vaatetuksen sisälle ja ulkoiluun sekä saunakamppeet.

MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT:
Tapahtuma maksetaan kolmessa erässä. Tarkemmat maksuohjeet toimitetaan ilmoittautuneille sähköpostilla.
Oili Ruokamo ja Tapionniemen Kyläseura ry eivät ole vastuussa suunnitelmiesi muutoksista. Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli jostain syystä et pääse osallistumaan viikonloppuun, voit hankkia tilallesi toisen osallistujan.

VAKUUTUS:
Muistathan, että tapahtuma on omaa vapaa-aikaasi. Mikäli koet tarvitsevasi vakuutusta, huolehdithan, että matkavakuutuksesi ovat voimassa ja kattavat mahdolliset suunnitelmiesi muutokset ja niistä aiheutuneet lisäkustannukset.

Ristontuvan majoitustila Tapionniemen Kyläkartanossa, Kemijärvi.
Hiljankammarin majoitustilat Tapionniemen Kyläkartanossa, Kemijärvi
Joogasali sijaitsee kyläkartanon yläkerrassa. Kuva otettu Kesä keikkuen tulevi -retriitillä kesäkuussa 2021.
Pienen kävelymatkan päässä Tapionniemen kyläkartanolta sijaitsee uimaranta ja laavu. Kuva otettu Kesä keikkuen tulevi -retriitillä kesäkuussa 2021. .

Julkaissut oiliruokamo

Olen kalastajaperheen lapsi Posiolta, joka on ammentanut yrittäjyystaitonsa ja elämäntapansa jo asuessaan kotona. Vaikka muutinkin sieltä pois jo 15-vuotiaana on elämänasenne ja positiivinen tahto tehdä asioita innolla ja rohkeasti säilynyt ja auttanut minua vaikeinakin hetkinä elämässä. Haluankin omalla esimerkilläni ja teoillani auttaa muitakin 'voimaantumaan' ja voimaan paremmin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: