Kesä keikkuen tulevi -retriitti Kemijärvellä

-Tapionniemi
Tapionniemen kyläkartano sijaitsee Kemijärven ja Pyhätunturin välissä Tapionniemen kylässä, jota sanotaan onnellisten kyläksi. Kuva Perttu Jounila.

Hyvinvointiretriitit ’Onnellisten kylässä’

  1. Ma-to 26.-29.6.2023, 3 vrk hinta ja ohjelma tammikuussa 2023.
  2. 31.7.-3.8.2023, 3 vrk, hinta ja ohjelma tammikuussa 2023.

Paikka: Tapionniemen kyläkartano, Sodankyläntie 2331, Kemijärvi
Punainen, historiallinen koulurakennus (v. 1932) elää uudessa loistossaan kyläläisten aktiivisuuden johdosta. Vanhan hirsitalon hyvät henget tuovat joogatilaan ja joogaharjoitukseen jotain taianomaista – uskoa elämään itseensä ja sen jatkuvuuteen. HUOM! TILOIHIN TEHDÄÄN MUUTOKSIA TALVEN ASIAKASPALAUTTEIDEN PERUSTEELLA.

Ohjelmaan sisältyy ohjattujen joogaharjoitusten lisäksi päivittäisiä luontoretkiä mm. lähiympäristöön Airosvaaraan ja Pyhätunturin kansallispuistoon.

Majoitus 2-3-4 hengen tiloissa joko Impinhovissa (opettajien ent. asunto), Ristontuvassa (kuva alh.) tai Hiljankammarissa (kuva alh.). Kyläkartanon alakerrassa toimii kesäisin kahvila.

TIEDUSTELUT JA ILMOITTAUTUMISET Oili Ruokamo puh. 040 594 5031, sähköposti oruokamo(at)gmail.com.
Ilmoittautuneille laitetaan tarkemmat ohjeet maksusta (kolme erää) sekä tarvittaessa kulkuyhteyksistä (bussi suoraan junalta Pyhälle jolla pääsee) – myös kyytejä voi yhdistellä.
Ilmoittauduthan ajoissa, sillä retriitille mahtuu 14 osallistujaa.

Kemijärven retriitin asiakaspalautteita:
”Jooga toi minulle kehoni löytämisen ilon ja oivalluksen, että olen rakas itselleni ja hyväksyn itseni. Kiitos Oili, kaikkea hyvää sinulle matkallasi. Olet todella hyvä ohjaaja, lempeä ja osaava. Retriittipaikka oli joogalle sopiva, rauhallinen puurakennus. Henkilökunta aidosti ystävällinen, ei mitään teennäitä hymyilyä eikä ’pokkurointia’. Ruoka oli hyvää, ei ollut puolivalmiista eikä mielestäni pakastetuista eineksistä valmistettu. ” – Raija

”Sain uusia oivalluksia joogahetkissä. Itseymmärrykseni lisääntyi. Yritän muistaa hengityksen, nenäkannun & irtipäästämisen.”

HUOM TÄMÄ OLLUT KESÄLLÄ 2022, OHJELMAA PÄIVITETÄÄN JA MUUTETAAN HIEMAN
Tulopäivä maanantai            
10.00 mennessä saapuminen ja majoittuminen
10.00-11.00 Keittolounas, retriitin info, paikan esittely
11.00-12.30 Laskeutuminen joogaretriitin tunnelmaan – helppokulkuinen luontoretki lähimaastoon Airosvaaraan. Paikallinen opas tarinoi.
13.30-15.30 Rauhoittava ja vahvistava yinjooga.
Yinjooga on terapeuttinen joogamuoto, joka rauhoittaa kehoa ja mieltä, auttaa keskittymään nykyiseen hetkeen sekä mahdollistaa päästämään irti kaikesta suorittamisesta. Harjoitus etenee rauhalliseen tahtiin, kehon ei tarvitse olla notkea tai venyvä. Harjoituksen alussa ja lopussa tiibetiläisten maljojen kauniit soinnut auttavat rentoutumisessa.
16.00-17.00 Päivällinen 
17.00 – Saunomista pihasaunassa, uintia luonnonvesissä (500 m Kemijoen rantaan, jossa on laavu ja laituri). Tutustumisillanvietto nuotion ääressä ja kevyt iltapala.

Tiistai                
7.00-9.00 Hengitys- ja joogaharjoitus. Sään salliessa Kemijoen rannassa (myös uintimahdollisuus joogan jälkeen).
Jooga-asanat perustuvat hathaan, jotka soljuvat eteenpäin tietoisen hengityksen ja läsnäolon kautta lempeästi omaa kehoa kuunnellen.
9.00-10.00 Aamupala
10.00-14.30 Omakustanteinen retki Pyhätunturin kansallispuistoon (omilla autoilla)
Luontokävelyä ja jooga-asanoita Tunturiaavan luontopolulla (ympyräreitti 7 km). Omakustanteinen lounas/välipala Café Loimussa Luontokeskus Naavassa. Paluu Tapionniemeen.
15.00-17.00 Syvämeditatiivinen yinjooga Sari Leinonen
17.00-18.00 Päivällinen
18.00 – Saunomista pihasaunassa. Kertaus päivään pihan grillikodan nuotiotulen ääressä ja kevyt iltapala.

Keskiviikko
7.00-9.00 Meditaatio- ja joogaharjoitus. Sään salliessa Kemijoen rannassa (myös uintimahdollisuus joogan jälkeen).
9.00-10.00 Aamupala
10.00-15.30 Omakustanteinen retki Pyhätunturin kansallispuistoon (omilla autoilla). Luontokävelyä ja jooga-asanoita Karhunjuomalammen reitillä (ympäreitti 10 km). Omakustanteinen välipala/lounas Cafè Loimussa Luontokeskus Naavassa. Paluu Tapionniemeen.
16.00-17.30 Rauhoittava ja vahvistava yinjooga
17.30-18.30 Päivällinen
19.00- Saunomista pihasaunassa. Kertaus päivään Kemijoen rannan laavulla nuotiotulen ääressä ja kevyt iltapala.

Lähtöpäivä torstai                
7.00-9.00 Hengitys- ja joogaharjoitus. Sään salliessa Kemijoen rannassa (myös uintimahdollisuus joogan jälkeen).
9.00-10.00 Aamupala
10.00-12.00 Retriitin palautekeskustelu pihan grillikodassa nuotiotulen äärellä.
12.00-13.00 Keittolounas, retriitin päätös ja kotiinlähtö.
Mikäli kotiinlähtö iltajunalla Kemijärveltä, voi Kyläkartanossa viettää aikaa bussin tuloon saakka.

Mukaan mahtuu 14 osallistujaa, joten ilmoittauduthan ajoissa: oruokamo(at)gmail.com Samalla voit tehdä tiedusteluja ja kertoa mahdollisista ruokarajoituksista, majoitustoivomuksista jne.

Pidätämme oikeudet aikataulujen ja ohjelmien muutokselle.

Majoituksen, saunan ja ruokailut hoitaa Tapionniemen Kyläseura ry. Joogan ja luontoretket tarjoaa Oili Ruokamo – Tmi Oili Ruokamo sekä syvämeditatiivisen yinjoogan Sari Leinonen (Ikivalkea) Kemijärveltä.

MUKAAN tarvitset joogamaton, (nenäkannu jos on), viltin, villasukat, vesipullon, uimapuvun, mukavan säänmukaisen vaatetuksen sisälle ja ulkoiluun sekä saunakamppeet. Myös hyttysten varalle oman hyönteissuojan tai allergialääkkeen.

LUONTORETKISTÄ: Huomioithan ottaa mukaan hyvät retkeilyvarusteet (kengät, ulkoilupuvun tms.), pienen päivärepun ja juomapullon. Reitit ovat helppokulkuisia ja rakenteita on uusittu kesällä 2021. Isokurun kautta Pyhänkasteenputoukselle on paljon nousuja ja laskuja rappusia pitkin (hyvät kaiteet).

MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT:
Tapahtuma maksetaan kolmessa erässä. Tarkemmat maksuohjeet toimitetaan ilmoittautuneille sähköpostilla.
Tmi Oili Ruokamo ja Tapionniemen Kyläseura ry eivät ole vastuussa suunnitelmiesi muutoksista. Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli jostain syystä et pääse osallistumaan viikonloppuun, voit hankkia tilallesi toisen osallistujan. Sairastapauksissa (todistus) maksut palautetaan.

VAKUUTUS:
Muistathan, että tapahtuma on omaa vapaa-aikaasi. Mikäli koet tarvitsevasi vakuutusta, huolehdithan, että matkavakuutuksesi ovat voimassa ja kattavat mahdolliset suunnitelmiesi muutokset ja niistä aiheutuneet lisäkustannukset.

Ristontuvan majoitustila Tapionniemen Kyläkartanossa (huom. pieniä muutoksia talven 2022-2023 aikana)
Hiljankammarin majoitustilat Tapionniemen Kyläkartanossa (huom. pieniä muutoksia talven 2022-2023 aikana).
Joogasali sijaitsee Tapionniemen kyläkartanon yläkerrassa. Kuva otettu kesällä 2021.
Pienen kävelymatkan päässä Tapionniemen kyläkartanolta sijaitsee uimaranta ja laavu (n 10 min). Kuva otettu kesällä 2021.

Julkaissut oiliruokamo

I am the child of a fishing family from Finnish Lapland, which has developed its entrepreneurial skills and lifestyle from home. My values, an active attitude to life and a positive will to do things with enthusiasm and courage have survived and helped me move forward in life. My work and life have involved a lot of tourism and its development. Over the past ten years, I have also developed myself into a better person through yoga and walks in nature.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: